Under Fikentreet

 

Velkommen til min nettbutikk. Her finner du galleri med et utvalg av trykk av både digitale tegninger og akvareller basert på Bibeltegningsprosjektet mitt. Prosjektet går ut på at jeg lager en tegning til ett bibelvers. Jeg håper bildene kan være til inspirasjon og glede og mest av alt håper jeg du blir inspirert til å lese i Bibelen! Bøkenes bok. 

Hvorfor «Under fikentreet»? Har du hørt om Natanael i Bibelen? Han satt under et fikentre og der ble han sett av Jesus. Trær er noe av det beste jeg vet. Det er fint å sitte under, eller oppe i, et hvilket som helst tre og hvile og bare være seg selv, men selv da vet Gud hvem du er! Under treet kan du tenke, lese, male, prate, sove, hvile, leve. Kanskje det er i stillhet, der for deg selv, at det er lettest å få tid til å høre Guds stemme og lytte til hans ord. Det er det maleriene og tekstene mine forsøker å inspirere til. Stille stunder med deg selv og Gud. Dessuten er fiken ganske godt. Jeg skulle ønske fikentrær vokste i Norge. Vel, moreller er ikke så verst det heller.

«Dagen etter ville Jesus dra til Galilea. Da fant han Filip og sa til ham: «Følg meg!» Filip var fra Betsaida, den byen Peter og Andreas var fra. Filip traff Natanael og sa til ham: «Vi har funnet ham som Moses har skrevet om i loven, og som også profetene har skrevet om: Det er Jesus fra Nasaret, Josefs sønn.» «Kan det komme noe godt fra Nasaret?» sa Natanael. Filip svarte: «Kom og se!» Jesus så Natanael komme gående og sa: «Se, der er en sann israelitt, en som er uten svik.» «Hvor kjenner du meg fra?» spurte Natanael. Jesus svarte: «Jeg så deg før Filip ropte på deg, da du satt under fikentreet.» Da sa Natanael: «Rabbi, du er Guds Sønn, du er Israels konge.» «Tror du fordi jeg sa at jeg så deg under fikentreet?» sa Jesus. «Du skal få se større ting enn dette.»»

Johannes 1:43-50

A531E950-6A8D-4512-8991-6BE807FB776F